Másfélmillió lépés befelé

Másfélmillió lépés befelé

2. Nap

2018. május 25. - Falinda

Az éjjel szakadt az eső, sokáig hallgattam a sátor falán kopgó vízcseppeket. Reggem a Füzéri Vár látképe fogadott meg persze hatalmas pára és nedvesség. Összepakolás után a kerékpár úton vezetett az utunk Füzérkomlós felé. A kilátás pazar volt, lankás hegyoldalak, napsütéses reggelen. Így alkalmunk nyílt az előző nap tapasztalásainak összegzésére. Aztán eszembe jutott a gondolat, amivel felébredtem. Az ovi, többet oda nem kell bemennem dilgozni. Egyszerre ez a gondolat olyan nyomasztónak tűnt. Ahogy felidéztem és kifejeztem ezt a táj úgy változott. Az út egy ösvénybe vitt, ami tele volt szederindával, csipkerózsával és csalánnal. Szúrt, vágott, megakasztott. Ez a régi vasúti töltés nyomvonala, a biztos út. Az a munkahely, ahol eddig dolgoztam ugyan ilyen volt. Biztos megélhetés, egzisztencia, de közben szúrt, vágott, megakasztott. Ezt szeretném a továbbuakban is? Vagy valami inspirálóbb, felemelőbb viszonylatot? Igen, az utóbbit. Ekkor észrevettük, hogy a kijelölt ösvény mellett, vele párhuzamosan ott fut egy gazdasági út, nyomban arra tértünk. Így élvezhettük a reggeli napsütést és az utat is. Pár méter után a kék út is ide vezetett.

Nemsokára beérkeztünk Bózsvára, ami egy nagyon kedves kis falu. Megkerestüka a Kőbérc panziónál a pecsételő helyet és a vendéglőben ettünk is egy finom tál ételt. Mindenkinek ajánlom, aki erre jár.

Innen Kishuta felé vettük az utunkat. Az út nem volt hosszú, mégis nagyon szerettünk volna célba érni. Meg is kaptuk a gyors célbaérést, azzal a csavarral, hogy ebből a hosszan elnyúló faluból, úgy tűnt sosem érünk ki. Végül mégis túljutottunk rajta és tartottunk egy hosszú pihenőt.

Aztán sebesen haladva elértük Nagyhutát. A hegyeken túl már zordult az idő és vészjósló dörgésel kiséretében a falu fölé érkezett a zivatar. Azt néztük hova húzódhatnánk az eső elöl, végül a lekanyarodó melletti nagy diófa lombjai alatt vártuk ki a záporeső végét. Csodával határos módon és persze a diófa oltalmának köszönhetőem alig lettünk vizesek. 

Nagyhutát elhagyva Vágáshuta felé indultunk, azzal a szándékkal, hogy a két falu között sátorhelyet keresünk. Végül nem akadtunk jó helyre így bementünk Vágáshutáta és a helyiek kedvességének köszönhetően a falu színpadán kaptunk sátorhelyet és a szomszédban zuhanyzási lehetőséget. 

Falinda

A bejegyzés trackback címe:

https://masfelmilliolepesbefele.blog.hu/api/trackback/id/tr2813999824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása